|
07-01-2013, 06:23 | #1 |
Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküler:
Türk musikisine büyük önem veren Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküler:
Çanakkale İçinde Atladım Bahçene Girdim Dağlar Dağlar Viran Dağlar Alişimin Kaşları Kara Cana Rakibi Handan Edersin Kırmızı Gülün Alı Var Köşküm Var Deryaya Karşı Sarı Zeybek Mani Oluyor Halimi Takrire Hicabım Şahane Gözler Şahane Yanık Ömer Vardar Ovası Sobalarında Guru da Meşe Yanıyor Efem Çökertmeden Çıktımda Halilim Mehrali Bey Ağıtı Ata Barı Mızıka Çalındı Düğünmü Sandın Köroğlu Solağı Kışlalar Doldu Bugün Sevgi bir yıldızdır yanıp sönen , Masmavi bir düştür . Gökyüzünde hiç ölmeyen , Sevenlerin mumudur sevgi , Eriyip de hiç bitmeyen Sevgi dolu bir Gün olması dileğiyle Yüzünüz güleç, neşeniz bol, Enerjiniz daima pozitif olsun |
|
|
07-01-2013, 06:24 | #2 |
Çanakkale İçinde Vurdular Beni Sözleri
Çanakkale içinde vurdular beni Ölmeden mezara koydular beni Of gençliğim eyvah Çanakkale köprüsü dardır geçilmez Al kan olmuş suları bir tas içilmez Of gençliğim eyvah Çanakkale içinde aynalı çarşı Anne ben gidiyorum düşmana karşı Of gençliğim eyvah Çanakkale içinde bir dolu testi Anneler babalar ümidi kesti Of gençliğim eyvah Çanakkale'den çıktım yan basa basa Ciğerlerim çürüdü kan kusa kusa Of gençliğim eyvah Çanakkale içinde sıra söğütler Altında yatıyor aslan yiğitler Of gençliğim eyvah Çanakkale'den çıktım başım selamet Anafarta'ya varmadan koptu kıyamet Of gençliğim eyvah Sevgi bir yıldızdır yanıp sönen , Masmavi bir düştür . Gökyüzünde hiç ölmeyen , Sevenlerin mumudur sevgi , Eriyip de hiç bitmeyen Sevgi dolu bir Gün olması dileğiyle Yüzünüz güleç, neşeniz bol, Enerjiniz daima pozitif olsun |
|
|
07-01-2013, 06:25 | #3 |
ATLADIM BAHÇENE GİRDİM
Atladım bahçene girdim aman gülleri flncan gibi Gerdanında üç beni var her biri mercan gibi Sarılalım sarmaşalım aman ikimiz bir can gibi Gel seninle kavledelim ya onu sev ya beni Bir tenhada buluşalım ya onu al ya beni Sevgi bir yıldızdır yanıp sönen , Masmavi bir düştür . Gökyüzünde hiç ölmeyen , Sevenlerin mumudur sevgi , Eriyip de hiç bitmeyen Sevgi dolu bir Gün olması dileğiyle Yüzünüz güleç, neşeniz bol, Enerjiniz daima pozitif olsun |
|
|
07-01-2013, 06:26 | #4 |
Dağlar Dağlar Viran Dağlar
Dağlar dağlar viran dağlar Yüzüm güler kalbim aglar Yüreğimden kanlar damlar Bir olaydı pir olaydı Ne olur benim olaydı Edirne köprüsü taştan Sen çıkardın beni baştan Ayrıldım eşten kardaştan Bir olaydı pir olaydı Ne olur benim olaydı Sevgi bir yıldızdır yanıp sönen , Masmavi bir düştür . Gökyüzünde hiç ölmeyen , Sevenlerin mumudur sevgi , Eriyip de hiç bitmeyen Sevgi dolu bir Gün olması dileğiyle Yüzünüz güleç, neşeniz bol, Enerjiniz daima pozitif olsun |
|
|
07-01-2013, 06:27 | #5 |
Alişimin Kaşları Kare 1
Alişimin kaşları kare aman Sen açtın sineme yare Bulamadım derdime çare aman Görmedim hiç ah civan Alişimi Tuna boyunda Evleri var hane hane aman Benleri var tane tane Saramadım kane kane aman Görmedim hiç ah civan Alişimi Tuna boyunda Evleri var yolbaşında aman Benleri var sol kaşında Saramadım genç yaşında aman Görmedim hiç ah civan Alişimi Tuna boyunda *** Ek Alişimin yatır yol başında aman Benleri var sol kaşında Yazık oldu genç yaşında aman Görmedin hiç ah civan Alişimi Tuna boyunda Sevgi bir yıldızdır yanıp sönen , Masmavi bir düştür . Gökyüzünde hiç ölmeyen , Sevenlerin mumudur sevgi , Eriyip de hiç bitmeyen Sevgi dolu bir Gün olması dileğiyle Yüzünüz güleç, neşeniz bol, Enerjiniz daima pozitif olsun |
|
|
07-01-2013, 06:32 | #6 |
CANA RAKİBİ HANDAN EDERSİN
Cana rakibi handan edersin Ben bî nevayi giryan edersin Biganelerle unsiyyet etme Bana cihani zindan edersin Akıtma çeşmim gel mest-i nâzım âfâk-ı eşki ummân edersin Süzme kerem kıl çeşm-i siyâhım Zirâ ki havfım berkaam edersin Sevgi bir yıldızdır yanıp sönen , Masmavi bir düştür . Gökyüzünde hiç ölmeyen , Sevenlerin mumudur sevgi , Eriyip de hiç bitmeyen Sevgi dolu bir Gün olması dileğiyle Yüzünüz güleç, neşeniz bol, Enerjiniz daima pozitif olsun |
|
|
07-01-2013, 06:33 | #7 |
Kırmızı Gülün Alı Var
Kırmızı gülün alı var (aman aman) Her gün ağlasam da yeri var Bugün benim efkarım var (aman aman) Ah bu gönül arzuler seni seni yar seni Kırmızı gülü budarlar (aman aman) Altına meclis kurarlar Güzeli candan severler (aman aman) Ah bu gönül arzuler seni seni yar seni Kırmızı gülün pürçeği (aman aman) Yar önünde oynar köçeği Neyleyim yarsız döşeği (aman aman) Ah bu gönül arzuler seni seni yar seni Sevgi bir yıldızdır yanıp sönen , Masmavi bir düştür . Gökyüzünde hiç ölmeyen , Sevenlerin mumudur sevgi , Eriyip de hiç bitmeyen Sevgi dolu bir Gün olması dileğiyle Yüzünüz güleç, neşeniz bol, Enerjiniz daima pozitif olsun |
|
|
07-01-2013, 06:34 | #8 |
KÖŞKÜM VAR DERYAYA KARŞI
Köşküm var deryaya karşı Durmaz akar gözüm yaşı Sevdadır her işin başı Var gönlüm var git seyreyle Aman aman gel bana söyle Elmayı nazik soyarlar Çini tabağa koyarlar Güzeli candan severler Var gönlüm var git seyreyle Aman aman gel bana söyle Bir ağanın ikiz kızı İkisi de besli kuzu En küçüğü sevdi bizi Var gönlüm var git seyreyle Aman aman gel bana söyle Sevgi bir yıldızdır yanıp sönen , Masmavi bir düştür . Gökyüzünde hiç ölmeyen , Sevenlerin mumudur sevgi , Eriyip de hiç bitmeyen Sevgi dolu bir Gün olması dileğiyle Yüzünüz güleç, neşeniz bol, Enerjiniz daima pozitif olsun |
|
|
07-01-2013, 06:52 | #9 |
SARI ZEYBEK
Sarı zeybek aman şu dağlara yaslanır aman Yağmur yağar silahları efem ıslanır Bir gün olur aman deli gönül uslanır aman Eyvah olsun tellide doru efem şanına Eğil bir bak mor cepkenin efem kanına Karşı dağı aman duman duman bürüdü aman Üçyüz atlı beş yüz yaya efem yürüdü Sarı zeybek aman şu cihanda biridi aman Eyvah olsun tellide doru efem şanına Eğil bir bak mor cepkenin efem kanına Kaynak kişi: Osman Pehlivan Sevgi bir yıldızdır yanıp sönen , Masmavi bir düştür . Gökyüzünde hiç ölmeyen , Sevenlerin mumudur sevgi , Eriyip de hiç bitmeyen Sevgi dolu bir Gün olması dileğiyle Yüzünüz güleç, neşeniz bol, Enerjiniz daima pozitif olsun |
|
|
07-01-2013, 06:54 | #10 |
ŞAHANE GÖZLER ŞAHANE
Şahane güzün şahane Hüsnüne yoktur bahane Gel Süleyman ol cihane (Bağlantı) Göynüme çare bulunmaz Göynüm eylenmez aldanmaz Uçan kuşlar kebab olsa Akan sular şarab olsa Meyhaneler mesken olsa Bağlantı Ne gezersin mecnun gibi Dudacığın mercan gibi Sarılalım bir can gibi Bağlantı Sevgi bir yıldızdır yanıp sönen , Masmavi bir düştür . Gökyüzünde hiç ölmeyen , Sevenlerin mumudur sevgi , Eriyip de hiç bitmeyen Sevgi dolu bir Gün olması dileğiyle Yüzünüz güleç, neşeniz bol, Enerjiniz daima pozitif olsun |
|
|
Bookmarks |
Tag Ekle |
ataturk’un, ataturk’un, sarki, sevdigi, turkuler |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|